07.09.2011 - 09:45
MÅNEDENS KAFFE SEPTEMBER
SAO JUDAS BRASIL

Farmen ligger i Chapada Diamantina, i Piatã-området i provinsen Bahia. Chakara São Judas Tadeu eies av Antônio Rigno som har vært kaffeprodusent i mer enn 25 år. Denne regionen er veldig privilgert med temperaturer mellom 2 og 18 celsius om vinteren noe som gir veldig gode forhold for dyrking av kvalitetskaffe.

Innhøstingen foregår for hånd og tørkes på patio. Kaffebønnene spres ut i 4 cm høye lag og vendes ved raking mange ganger om dagen. De tørkede bønnene sorteres inn i nummererte loter som blir fraktet til egnede lagerlokaler og selges stort sett separat.

Antônio Rigno investerer overskuddet fra salget tilbake inn i farmen for hele tiden å forbedre kvaliteten ved forbedringen av infrastrukturen på farmen. Dette kan for eksempel være tildekkede patioer og annet prosesseringsutstyr eller jordforbedring og liknende. Etter flere ganger å ha plassert seg bra i Cup of Excellence har dette vist seg som gode investeringer.

SMAKSBESKRIVE
Aroma av søt tobakk og tørket frukt. Kaffen har en smak av modne røde epler, nougat og melkesjokolade. Syrligheten er rund og balansert som i røde epler. Munnfølelse er fet med en sødmefull ettersmak, lett og med et preg av melkesjokolade.LSE

SÃO JUDAS
• Farm: Chakara São Judas Tadeu
• Produsent: Antônio Rigno
• Distrikt: Chapada Diamantina, Bahia
• Høyde over havet: 1100 meter
• Bønnetype: Catuai
• Prosessering: Pulped Natural
Tilbake