Vårt utvalg - Hva er te - Historie - Oppskrifter

Honningmelon te-shake

3 dl vann 150 g sukker
2 ss honning
25 g grønn te
4 skiver ingefær
500 g honningmelon
Kok opp vann, sukker, og honning. Tilsett te og ingefær. La det trekke 5 minutter, sil og avkjøl.
Ha teen i en isbitform eller i en bolle og sett det i fryseren til det er frosset.
Skjær av skallet på honningmelonen, rens den for steiner, og kutt den i biter.
Ha melonen i en blender og til sett isterningene.
Kjør dette til en glatt frossen shake.
Serveres i høye frosne glass.

Iste

Trekk en liter te i kanne på vanlig vis.
Både svarte China-Ceylonteer egner seg godt til iste, men du kan også godt bruke te med sitruskarakter, som for eksempel Taj Mahal, Caiprinha, ishavste, eller Shokata. Hvis du vil ha sukker i teen, så ha dette i mens teen er helt varm. Da vil sukkeret best holde seg oppløst i den ferdige isteen. For en tradisjonell søt iste brukes 15-20 sukkerbiter per liter trukket te. Det er ikke nødvendig å søte teen så mye, det er og blir en smakssak. Spe ut teen med en liter kaldt vann. Ønskes ekstra sitronsmak kan du tilsette saften fra en sitron. Sett isteen i kjøleskapet, å la den stå til den er blitt helt kald. Server helst i et stort glass med isbiter, slik at den holder seg riktig kald.

Hentet fra boken : Te med mer, utgitt av Future & Hope www.f-h.no